Cosetes d'infantil

Tortugues i elefants, ens veiem cada dia per ací amb noves coses per a aprendre, investigar, inventar, dibuixar, imaginar... Ho anem a passar genial!

el pais dels 5 sentits


Aquest conte l'han treballat les meues companyeres de 4 anys aprofitant que estaven estudiant el projecte del cos. Elles me van passar un model que tenien i jo l'he refet a la meua manera. És una forma divertida de treballar les parts de la cara i els sentits. Vos fique el text del conte per si voleu contar-lo als vostres alumnes.

HI HAVIA UNA VEGADA UN PAIS MOLT LLUNYÀ QUE TENIA UNS HABITANTS UNA MICA ESPECIALS...

AL POBLE DELS ULLS VIVIEN MOLTS ULLS QUE TOT HO MIRAVEN: EL SOL, ELS  NÚVOLS, ELS ANIMALS, LES PLANTES... PERÒ NO PODIEN FER RES MÉS, NOMÉS MIRAR.

EL POBLE DE LES ORELLES ESTAVA PLENET D'ORELLES GRANDÍSSIMES QUE TOT HO ESCOLTAVEN: EL CANT DELS PARDALETS, EL VENT QUAN BUFAVA, LA MÚSICA... PERÒ NO PODIEN FER RES MÉS, NOMÉS ESCOLTAR.

TAMBÉ ESTAVA EL POBLE DELS NASSOS, AMB NASSOS DE TOTS ELS TAMANYS, MÉS GRANS, MÉS MENUTS, QUE ESTAVEN TOT EL DIA OLORANT: PERFUMS, LA LLENYA CREMADA, LA FRUITA I ALTRES MENJARS... PERÒ NO PODIEN FER RES MÉS, NOMÉS OLORAR.

I COM NO, UNA MIQUETA MÉS LLUNY, EL POBLE DE LES BOQUES, LES TENIA DE TOTES LES FORMES POSSIBLES: GRUIXUDES, FINETES, QUE PARLAVEN, REÏEN, CANTAVEN, CRIDAVEN, MENJAVEN, MASTEGAVEN... PERÒ NO PODIEN FER RES MÉS.

EL POBLE DE LES MANS LES TENIA DE MÉS LLARGUES, DE CURTES, AMB UNGLES MOSSEGADES, AMB UNGLES PINTADES I ES DEDICAVEN A TOCAR-HO TOT: LA TERRA BANYADA, LES PEDRES ASPRES, L'AIGUA FREDA... I A MÉS A MÉS APLAUDIEN, ES XOCAVEN ENTRE ELLES, SALUDAVEN... PERÒ NO PODIEN FER RES MÉS.

I AIXÍ PASSAVEN ELS DIES EN AQUESTOS POBLES: ELS ULLS MIRANT, LES ORELLES ESCOLTANT, ELS NASSOS OLORANT, LES BOQUES TASTANT I LES MANS TOCANT, PERÒ EN EL FONS ESTAVEN TOTS BEN AVORRITS.

UN DIA, PASSEJANT PASSEJANT ES VAN TROBAR UNS HABITANTS DE CADA POBLE I VAN PENSAR QUE ESTARIA MOLT INTERESSANT SI PUGUEREN JUNTAR-SE TOTS. I AIXÍ HO VAN FER: ES VAN REUNIR I ELS ULLS VAN ANAR BUSCANT UNES ORELLES, DESPRÉS UNA BOCA I UN NAS I PER ÚLTIM UNES MANS. I ES VAN ADONAR QUE AIXÍ PODIEN FER MOLTES MÉS COSES: MIRAR, ESCOLTAR, OLORAR, PARLAR I TASTAR I TOCAR I QUE ERA MOLT MÉS DIVERTIT.

I DES D'AQUELL DIA JA NO ERA EL PAIS DELS CINC SENTITS, ES VA CONVERTIR EN EL PAIS DE MOLTS XIQUETS I XIQUETES QUE BALLAVEN I CANTAVEN I EREN MOLT AMICS I ES DIVERTIEN D'ALLÒ MÉS BÉ.

Si necessiteu fitxes referents al conte visiteu l'album picasa de brichi  fitxes conte dels 5 sentits

4 comentaris:

 1. muy muy chulo gracias por tu trabajo!!

  ResponElimina
 2. Gràcies! Si necessites el text d'algún dels contes m'ho dius i el penjaré en quant puga.

  ResponElimina
 3. Gràcies pels teus contes, m'encantaria tenir la lletra del conte dels sentits. Estic impacient per veure el conte del quadrat. Felicitats ets una artista.

  ResponElimina
 4. Monica, ja he ficat el text del conte. Si necessites algun altre ja saps. Gràcies per les teues paraules.

  ResponElimina