Cosetes d'infantil

Tortugues i elefants, ens veiem cada dia per ací amb noves coses per a aprendre, investigar, inventar, dibuixar, imaginar... Ho anem a passar genial!

la fulla que volia volar

Aquest conte l'he dibuixat a partir d'un model que va fer la meua companya Brichi. A continuació vos fique el text del conte.
A LA TARDOR ELS ARBRES PERDEN LES FULLES.  AQUESTA ÉS LA HISTÒRIA D'UNA FULLA QUE A POC A POC ANAVA PERDENT EL SEU COLOR VERD I S'ANAVA TORNANT MARRÓ.
LA FULLA SABIA QUE AVIAT CAURIA DE L'ARBRE. HAVIA VIST COM LES SEUES COMPANYES HAVIEN ANAT A PARAR A TERRA I AVIAT LI TOCARIA A ELLA.
LA NOSTRA FULLA VOLIA VOLAR.  ERA LA SEUA GRAN IL.LUSIÓ DES DE QUE VA NÀIXER. MENTRES ERA A LA BRANCA DEL GRAN ARBRE PASSAVA HORES I HORES CONTEMPLANT COM VOLAVEN ELS PARDALETS, VOLIA VOLAR COM ELLS.
UN DIA QUE PLOVIA MOLT, UN PARDALET ES  VA ATURAR A LA BRANCA ON ERA LA FULLA. L'OCELLET ES VA POSAR A PLORAR.
-PER QUÈ PLORES?- LI VA PREGUNTAR LA FULLA.
-LA MEUA FAMÍLIA TÉ EL NIU DALT DEL CAMPANAR. JO SÓC PETIT I ESTIC XOP, AMB LES ALES MULLADES ÉS MOLT DIFÍCIL QUE PUGA VOLAR FINS ALLÀ.
LA FULLA QUE ERA MOLT LLESTA VA TINDRE UNA GRAN IDEA, IDEA QUE SERVIRIA PER AJUDAR AL  PARDALET. I A MÉS A MÉS FARIA QUE ES COMPLIRA EL SEU SOMNI DE PODER VOLAR.
- NO T'AMOINES, JO T'AJUDARÉ. ARRANCA'M DE L'ARBRE I ET SERVIRÉ DE PARAIGÜES, ET  PROTEGIRÉ DE LA PLUJA I NO ET MULLARÀS.
AIXÒ VAN FER I VAN ARRIBAR FELIÇMENT AL CAMPANAR. LA FAMÍLIA  DEL PARDALET ES VA POSAR MOLT CONTENTA EN VEURE ARRIBAR AL XICOTET PARDALET. VAN DONAR LES GRÀCIES A LA FULLA I LI VAN PROPOSAR QUE ES QUEDÉS A VIURE AMB ELLS. LA FULLA ELS PROTEGIRIA DE LA PLUJA I EL SOL I PODRIA VOLAR. LA FULLA VA ACCEPTAR I TOTS PLEGATS VAN SER MOLT FELIÇOS.
I CONTE CONTAT, CONTE ACABAT.

4 comentaris:

 1. Hola Marta, tens el text d'aquest conte? Es molt bonic, m'encanta. Bon any!

  ResponElimina
 2. Si, a vore si demà tinc un ratet i penge el text i les imatges en blanc per si les necessites. Feliç any nou!

  ResponElimina
 3. TANTO ME HAN GUSTADO TUS DIBUJOS, QUE CON TU PERMISO, AUNQUE NO SEA OTOÑO, TE LOS COJO PARA UNA ADAPTACIÓN QUE SE ME HA OCURRIDO EN CASTELLANO. Y SI ME SALE BIÉN TAMBIÉN LA HARÉ EN VALENCIANO PARA QUE, SI QUIERES, TÚ Y TUS SEGUIDORES LOS PODAIS UTILIZAR.

  ResponElimina
 4. Como me alegra que te hayan gustado mis dibujos y que te sean útiles. Estoy deseando ver la adaptación que se te ha ocurrido, en cuanto la tengas me la pasas vale? Gracias

  ResponElimina