Cosetes d'infantil

Tortugues i elefants, ens veiem cada dia per ací amb noves coses per a aprendre, investigar, inventar, dibuixar, imaginar... Ho anem a passar genial!

arbre de nadal
Ací teniu la portada i la contraportada del conte. Les he fet en dos cartolines DIN-A3 que després he unit amb cinta adhesiva.


Aquest és l'escenari del conte que he dibuixat per la part de darrere de la portada i contraportada. Ací pegue les titelles que teniu a continuació. Les vaig ficant a mesura que vaig contant el conte.

 Així és com queda el conte amb les titelles de tots els personatges.
Vos fique ara l'argument del conte per si no el sabeu.
 
QUAN EL NEN JESÚS VA NÀIXER TOTES LES COSES DEL MÓN TINGUEREN ALEGRIA. I MOLTA GENT ANAVA  A VEURE EL NEN JESÚS I LI OFERIEN PETITS REGALS.
PROT DE L’ESTABLE DE BETLEM CREIXIEN TRES ARBRES: UNA PALMERA, UNA OLIVERA I UN AVET. LA GENT QUE PASSAVA PEL CAMÍ HO FEIEN PER SOTA DE LES SEVES BRANQUES. I ELS TRES ARBRES, EN VEURE’LS ANAR I VENIR, TAMBÉ TENIEN GANES DE REGALAR ALGUNA COSA AL NEN JESÚS:
LA PALMERA VA DIR:
-        JO TALLARÉ LA PALMA MÉS GRAN I LA POSARÉ PROP DE LA COVA. AMB LA PALMA VENTARÉ DOLÇAMENT EL NEN JESÚS.
-        DONCS JO – VA DIR L’OLIVERA- PRENSARÉ LES MEVES OLIVES I EN EL OLI QUE TRAURE, FREGARÉ ELS PEUETS DEL NEN JESUS.
I L’AVET, TRIST PREGUNTAVA:
- I JO, QUE LI PUC DONAR?
- TÚ? – VAN CONTESTAR ELS ALTRES- TU NO POTS OFERIR-LI RES. NI TAN SOLS TENS FULLES, LES TEVES PUES PUNXEGUDES PUNXARAN EL NEN.
EL POBRE AVET ES SENTIA MOLT DESGRACIAT I VA DIR QÜASI PLORANT:
-        QUINA LLASTIMA! TENIU RAÓ! JO NO TINC RES DE BO PER A OFERIR AL NEN JESÚS.
UN ÀNGEL QUE ESTAVA MOLT APROP VA SENTIR DE QUÈ PARLAVEN ELS ARBRES. LI VA FER PENA AQUELL AVET TAN HUMIL, QUE NO TENIA ENVEJA DEL ALTRES ARBRES I VA VOLER AJUDAR-LO.
LES ESTRELLES, LES SEVES AMIGUES, COMENÇAREN A BRILLAR ALLA DALT DEL TOT. L’ÀNGEL VA DEMANAR A ALGUNES QUE BAIXESSIN I QUE ES POSESSIN SOBRE LES BRANQUES DE L’AVET. ELLES HO VAN FER MOLT CONTENTES I L’ARBRE VA QUEDAR TOT IL·LUMINAT.
EL NEN JESÚS, DESDE EL SEU PESSEBRE HO VA VEURE. ELS SEUS ULLETS BRILLAVEN D’ALEGRIA MIRANT L’ARBRE ADORNAT AMB AQUELLES LLUMS TAN BELLES.
QUE FELIÇ QUE ERA L’ AVET EN SENTIR LA MIRADA DEL NEN JESUS!
DES D’ALESHORES, LA GENT QUE SAP AQUESTA HISTÒRIA COL·LOQUEN A CASA SEUA UN AVET LA NIT DE NADAL.
I L’ARBRE DE NADAL BRILLA TANT COM VA BRILLAR L’AVET QUE ESTAVA DAVANT DE LA COVA DE BETLEM. I TAMBÉ ALEGRA ELS ULLETS DE MOLTS NENS, DE LA MATEIXA MANERA QUE ALEGRÀ ELS ULLETS DEL NEN JESÚS.

Aquest conte l'he fet gràcies a les meues companyes d'escola. L'hem montat amb titelles i una imatge gran que fa d'escenari del conte. La meua companya Brichi ha penjat al seu picasa un dossier de fitxes que ha elaborat ella referents al conte , fitxes del conte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada